Klicka på baserna för mer information

Om området

Välkommen till Grekland, till landet som alltid varit förknippat med hav och segling.

 

Saroniska gulfen, Kykladerna, Dodecaneserna Sporaderna och

de Joniska öarna är alla olika till sin karaktär.

 

Här finns namn på öar och byar som får dig att drömma om segling i Odysseus kölvatten. Här finns hundratals öar, alla med sin speciella charm. Härliga stränder, pittoreska hamnar och underbara ankarplatser finns överallt. Vill du förtöja i din egen vik utan andra båtar eller bebyggelse iland är det inte långt att segla. Det finns massor av sådana vikar. Här kan du uppleva den segling du önskar.

 

Utbudet är obegränsat och går att anpassa efter dina önskemål och din erfarenhet. Från Kykladerna med sina skiftande, ibland hårda vindar för de som uppskattar tuff havssegling, till Joniska havets lätta vindar för de som vill njuta av lugna seglatser.

 

Grekland kommer också att tillfredsställa den som vill uppleva det kosmopolitiska livet på till exempel Mykonos, Paros, Korfu, Rhodos, Hydra eller Santorini. Men även den som vill ha det lugnare kan finnas små "oförstörda" hamhar och ankarplatser tex längs Pelopon-nessos ostkust, på Sinikos, Milos, Symi eller Amorgo. Det behövs åtskilliga semestermånader, för att inte säga år, för att utforska den grekiska ö-världen. Men tack vare det gynnsamma klimatet, som erbjuder fin segling 9 månader per år (mars-nov), har du lång tid på dig varje säsong.